Vanliga frågor

VANLIGA FRÅGOR

Här hittar du våra vanligaste frågor och svar. Undrar du över något annat, maila till info@formofhappiness.com

 

BESTÄLLNINGAR

 

Jag bor inte i Sverige. Kan jag beställa från er ändå?

Maila till info@formofhappiness.com så undersöker vi möjligheten.

 

Kan jag ändra min beställning?

Ändringar kan endast göras om beställningen inte är packad och skickad. Maila till info@formofhappiness.com så hjälper vi dig. Ange alltid ordernummer och vilken typ av ändring du vill göra.

 

När får jag min beställning?

Just nu är leveranstiden något förlängd pga. föräldraledighet. Räkna med 2-5 arbetsdagar från det att vi mottagit och registrerat din order. Beställningar skickas en gång i veckan (helgfri torsdag). Beställningar lagda innan kl 14.00 en helgfri torsdag, skickas normalt samma dag. 

 

Jag har inte fått någon orderbekräftelse!

En automatisk orderbekräftelse skickas alltid ut till den mailadress som du angett vid beställningen. Om du inte har fått den kan du titta om den hamnat i din skräppost. Finns den inte i skräpposten kan det ha blivit något tekniskt fel vid din beställning. Maila till info@formofhappiness.com så hjälper vi dig.

 

Jag har inte fått min beställning!

Maila till info@formofhappiness.com så hjälper vi dig. Ange alltid ordernummer vid frågor gällande din beställning.

 

Jag har fått min beställning men saknar en produkt!

Om det saknas produkter i din beställning, maila till info@formofhappiness.com så hjälper vi dig. Ange ditt ordernummer samt vilka produkter du saknar. Resterande produkter skickas till dig fraktfritt.

 

Jag har fått en trasig/felaktig produkt!

Om du mottagit en trasig eller felaktig produkt, maila till info@formofhappiness.com så hjälper vi dig. Ange ditt ordernummer, vilken produkt som är trasig eller felaktig och om möjligt, bilddokumentation.

 

PRODUKTER

 

Hur hittar jag rätt storlek?

Storleksguiden hittar du här.

 

Var kan jag läsa och tvätt- och skötselråd?

Du hittar tvätt- och skötselråd under fliken ”MER INFORMATION” under respektive produktsida.

 

I vilket land producerar ni era kläder?

Vi producerar alla våra produkter i en liten GOTS-certifierad fabrik i Turkiet. De har goda värdegrunder och deras CSR (Corporate Social Responsibility) fokuserar på människa och miljö, och ligger i linje med vad vi tror på; “We care about the human being and the world”. Vi prioriterar samarbeten med leverantörer som arbetar aktivt med miljö och hållbarhet.

 

Vad betyder det att era kläder är tillverkade av GOTS-certifierad bomull?

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell miljömärkning för kläder och textilier som omfattar både ekologiska och sociala krav. GOTS reglerar begränsningen av skadliga ämnen, kemikalier och utsläpp i hela produktionskedjan, från odling av bomullen till det färdiga plagget. GOTS ställer även krav på arbetsmiljön och sociala rättigheter för de som arbetar inom hela produktionskedjan, t.ex. rimliga levnadslöner, bra arbetsförhållanden och motverkandet av barnarbete. Det får inte finnas några hälsofarliga ämnen i de färdiga textilprodukterna och de måste uppfylla särskilda kvalitetskrav när det gäller tvättäkthet, krympning och slitage. GOTS-certifierade produkter garanterar att minst 70 %, men oftast över 95 % av materialet består av ekologiskt certifierade fibrer. Du kan läsa mer om GOTS här. Alla form of happiness kläder och accessoarer innehåller 95-100 % GOTS-certifierad bomull och har därför den högsta graden av märkning; GOTS ORGANIC.

 

BETALNINGSALTERNATIV

 
Vilka betalningsalternativ finns det?

Vi accepterar kortbetalning via Stripe. Det finns även möjlighet att betala via Swish eller inbetalning till form of happiness bankgiro.

 

Vad gör jag om det uppstår problem vid betalningen?

Maila till info@formofhappiness.com så hjälper vi dig.

 

RETURER

 
Hur gör jag en retur?

Vi vill självklart att du ska vara nöjd med ditt köp. Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (LODA) har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du mottagit ditt paket. OBS! Ångerrätt gäller inte produkter från REA-sortimentet. För att nyttja ångerrätten måste produkten, dess etiketter och originalförpackning returneras i oförändrat skick. Du får självklart prova produkten, men produkten måste i övrigt vara oanvänd! Produkter som är skadade, smutsiga, tvättade eller slitna godtas inte. Maila alltid till info@formofhappiness.com innan du returnerar produkten. Ange orsak, ordernummer och vilken produkt det gäller. Du står själv för returfrakten. Eventuella transportskador vid en retur är du ansvarig för. Paketera därför alltid din retur noggrant och se till att inte tejpa fast eventuellt emballage på originalförpackningen! Återbetalning och kreditering av din retur görs senast 30 dagar från det att vi mottagit och godkänt din retur. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid din beställning.

 

Hur lång tid tar det att behandla en retur?

Vi försöker alltid behandla returer så snart som möjligt, vanligtvis inom 3 arbetsdagar efter att vi mottagit din retur.

 

Hur vet jag att ni mottagit min retur?

Vi skickar alltid ut ett bekräftelsemail så snart vi mottagit din retur. Där meddelar vi även om vi behöver ytterligare information gällande returen. Maila till info@formofhappiness.com om du har ytterligare frågor gällande din retur.